2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

Putyin: Készen állok tárgyalni Kijevvel

Vlagyimir Putyin Szocsiban fogadta Aljakszandr Lukasenko belarusz vezetőt – olvasható a Rzeczpospolitahasábjain. Az orosz elnököt az eseményen arról kérdezték, mit szól Antony Blinken amerikai külügyminiszter azon nyilatkozatához, miszerint – a béketárgyalásokra utalva – „két ember tud csak tangózni”. Az orosz elnök erre úgy felelt, hogy az ukránok azt kockáztatják, hogy elfelejtik a hopakot, az ukrán népi hagyományokon alapuló táncát. Ehelyett „valaki másnak a dallamára táncolnak”.

Ami az amerikaiakat illeti: ők maguk sem tudják, hogyan kell ezt a tangót járni. A zene figyelemre méltó, a lépések szépek, de az USA mindent hatalmi pozícióból igyekszik kezelni”
Putyin hozzátette, hogy Washington képtelen vagy nem hajlandó félúton találkozni a másik féllel, ehelyett gazdasági szankciókat, pénzügyi korlátozásokat, fenyegetéseket és erőszakot alkalmaz, hogy elérje, amit akar.

A béketárgyalásokkal kapcsolatban egyébként úgy fogalmazott:

már elmondtam: sosem zárkózunk el a tárgyalástól. Szóval, ha a másik oldal is úgy akarja, akkor parancsoljanak. De nem hallani semmit”

– fogalmazott, emlékeztetve, hogy Zelenszkij rendeletet is kiadott arról, hogy nem tárgyal Kijev az oroszokkal.- írta a mandiner.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató