2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Így hazudnak a svédek és Gulyás Márton Magyarországról

Megfogadták Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatát, a Fidesz és a KDNP frakcióülése elé került az a svéd propagandafilm, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia – írja a Magyar Nemzet. 

A Sveriges Utbildningsradio, (UR) EU I Skola – EU az iskolában – elnevezésű projektjében szerepelt Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista, a Partizán online médium vezetője és alapítója, aki többek között olyan elképesztő hazugságokkal állt elő, hogy Orbán Viktor 2010-es megválasztása óta a demokrácia megszűnt létezni Magyarországon, a kormány korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot, és rendeletben szünteti meg a genderszakokat.
Ezekre a durva állításokra kormányzati reakciót nem kértek

A Magyarországot lejárató videó azt is sugallja, hogy az Orbán-kormány 2010 óta folyamatosan leépítette a demokráciát, elüldözték az egyik legnevesebb egyetemet, és a fiatalok is úgy érzik, hogy el kell menniük az országból.

A videóban megszólal három középiskolás diák is, ők azon szörnyülködnek, hogy a magyar oktatásban kiemelt szerepet szentelnek a hazaszeretetnek.

Ludvig Norman, a Stockholmi Egyetem politikatudományi kutatója szerint a Fidesz jobboldali nacionalista párt, amely magyar felsőbbrendűséget hirdet, ezért sokszor kirekeszti a kisebbségeket (romákat) vagy azokat, akik nem illenek a kormány által elképzelt családmodellbe.

A videó végén Gulyás Márton azt állítja, hiába tűnik úgy, hogy Magyarországon demokrácia van, hiszen vannak választások, attól még egy elnyomó, autokrata rezsim uralkodik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató