2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A queer közösség védelmét ígérte Joe Biden az ENSZ Közgyűlésén

Az Egyesült Nemzetek Közössége (ENSZ) éves Közgyűlésén Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke megfogadta, hogy megvédi az "LMBTQIA+ embereket" attól, hogy “büntetőeljárás alá vonják vagy erőszakkal támadják őket azért, mert azok, akik“.

A Demokrata Párt politikus szeptember 19-én Volodimir Zelenszkij ukrán államfő előtt mondott beszédet. Ígéretet tett rá, hogy “fenntartja az egyenlő és elidegeníthetetlen jogokat“, miközben elítéli a világban zajló emberi jogi visszaéléseket.

“Továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy a nők és a lányok egyenlő jogokat élvezzenek és egyenlő mértékben vehessenek részt társadalmukban; hogy az őslakos csoportok, a faji, etnikai, vallási kisebbségek, a fogyatékossággal élők potenciálját ne fojtsa el a rendszerszintű diszkrimináció, hogy az LMBTQI+ embereket ne üldözzék vagy ne kövessenek el erőszakot azért, mert azok, akik“.

A 80 éves politikus hozzátette, hogy “ezek a jogok közös emberségünk részét képezik”, és kijelentette, hogy “ha ezek valahol hiányoznak, a veszteségüket mindenhol érezzük”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató