2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Lavrov: a Nyugatot elvakította az a vágy, hogy “legyőzze” Oroszországot

A nyugati politikusok annyira megszállottan gondolkodnak azon, hogy “stratégiai vereséget” mérjenek Oroszországra, hogy saját magukat és saját nemzetüket is veszélybe sodorják – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésében.

A büntetlenség elhúzódó érzése vakká tette a Nyugatot a saját túlélését fenyegető kockázatokkal szemben – tette hozzá.

“Célul tűzték ki, hogy Oroszországnak stratégiai vereséget okozzanak”

– mondta Lavrov az Egyesült Államok és szövetségesei jelenlegi politikáját kommentálva.

“Ez a megszállottság végül elhomályosította a vakmerő politikusok látását, akik a büntetlenséget éreznek” – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy “mindeközben elveszítik az önfenntartás érzékét”.

A miniszter rámutatott a NATO közelmúltbeli gyakorlatsorozatára, amely – mint mondta – az Oroszország elleni nukleáris csapás forgatókönyvét szimulálta. Lavrov szerint ezek a gyakorlatok, amelyeken az Egyesült Államok és európai szövetségesei csapatai is részt vettek, “példa nélküliek voltak a hidegháború vége óta”.

A modern nyugati nemzetek egyenesen elutasítják az egyenlőség elvét a nemzetközi kapcsolatokban – mondta Lavrov, hozzátéve, hogy ez a Nyugat “teljes hajthatatlanságában” nyilvánul meg bármilyen tárgyaláson.

Az európaiak és az amerikaiak, akik megszokták, hogy lenézik a világ többi részét, “jobbra-balra ígérgetnek, beleértve … a jogilag kötelező érvényű ígéreteket is” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy mindezek az ígéretek a végén nem teljesülnek.

“AHOGY VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK FOGALMAZOTT, A NYUGAT MA MÁR AZ IGAZI HAZUGSÁGBIRODALOM” – MONDTA LAVROV.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató