2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés őszi ülésszaka

Kétnapos üléssel veszi kezdetét az Országgyűlés őszi ülésszaka hétfőn.

A tanácskozás 13 órakor kezdődik. Megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Füzessy Tiborról (KDNP, független), Puha Sándorról (SZDSZ), Kárpáti Zsuzsáról (MSZP), Buzás Sándorról (MSZP), Hanó Miklósról (FKGP, Fidesz) és Daróczy Zoltánról (MSZP).

A napirend előtti felszólalások után közel három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

Két nemzetközi egyezmény általános vitáját is lefolytatják a képviselők. Az egyik a légi járművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló egyezményt módosító jegyzőkönyv kihirdetését tartalmazza, a másik a Magyarország és Románia között a Békéscsaba-Méhkerék-államhatár (Magyarország) és a Salonta (Nagyszalonta)-államhatár (Románia) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szól.

Az őszi ülésszak első napja szokás szerint Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával indul.

Hivatalosan ilyenkor a két ülésszak közti történésekről és kormányzati döntésekről számol be a képviselőknek, de várhatóan szó lesz a távlatos terveiről, vízióiról is, amelyekről az elmúlt időszakban több fórumon is beszélt a miniszterelnök. Felszólalására mind a kilenc frakció reagálhat, de pár órával később még az azonnali kérdések órájában is kaphat kérdéseket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató