2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Fekete Dzsordzsó: itthon a stadionokban buziznak, cigányoznak, románoznak, ez engem elborzaszt

A Carson Coma nevű LMBTQ-zenekar frontembere azt mondja, a zenekar és ő sincs a hatalom vagy bárki ellen, emberi értékek mellett vannak.

„Bármennyi koncertet lemondhatnak, eltörölni nem tudnak. Ez nem az ötvenes-hatvanas évek” – mondja Fekete Giorgio, aki szerint a hatalom lép fel ellenük. Közben már a Petőfi Rádió is a fos zenéjüket játssza.

Fekete Giorgio kiskorában focista akart lenni, Olaszországban szívesen megy meccsre, Magyarországon nem, mert elborzasztja a szurkolás stílusa:

"Ha Olaszországban járok, mindig elmegyek focimeccsre, hatalmas Torino-drukker vagyok. Meccsre járni szerintem tök jó dolog, de Magyarországon nem szívesen megyek. Már kisgyerekként az volt itt az első stadionélményem, hogy a lelátón folyamatosan megy a buzizás, románozás, cigányozás, ez pedig teljesen elborzaszt. Ezzel szemben Olaszországban a szurkolás olyan kulturált módon történik, hogy az emberek a gyerekeikkel mehetnek meccsre."

Budapestet nem cserélné el semmiért, bár azt nem tartja jónak, hogy az ország ennyire Budapest-központú. Beszél a Carson Coma (második családja) sikereiről, a zenekar terveiről, reagál közéleti kérdésekre és arra, hogy az utóbbi időben két koncertjüket is lemondták.

Erre elég egyszerű választ tudok adni, ami egyben tükrözi a viszonyulásomat is a politikához: leszarom. A brüsszeli koncert lemondása szerintem nem nekünk ciki.

Azt mondja, az emberek 99 százalékához hasonlóan neki sincs kedve naponta politikával foglalkozni, csak nyugodtan akar élni.  Utálja, hogy

minden társadalmi kérdésről szóló megnyilvánulásból mindkét oldal politikai narratívát farag.

Szigeti fellépését „A homofóbok buzik” feliratú pólóban egyfajta értékrend-közvetítésnek nevezi, de nem akar aktivistáskodni.

A zenekar és én nem a hatalom vagy bárki ellen vagyunk, hanem emberi értékek mellett.

Arról beszélt, hogy társadalmi és nem politikai ügyek mellett állnak ki, a tudatos gondolkodásra szeretnék ösztönözni közönségüket.

A Mi Hazánk egyik képviselője támadta a Carson Comát - katt ide!

Rendőrök meggyilkolásáról éneklő antifa-énekessel lépett fel a Carson Coma.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató