2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Orbán Viktor jutott eszébe egy román képviselőnek a Miss Universe Hungary győzteséről

Blága Tünde nyerte a Miss Universe Hungary országos döntőjét. Erről pedig egészen szürreális módon Orbán Viktor jutott eszébe Radu Cristescu román képviselőnek. A román politikushoz lehet, nem jutott el, hogy Blága Tünde magyar származású, a romány nyelvet sem beszéli, mert a politikus állítása szerint csak „kölcsönadták” őt a magyaroknak.



Korábban mi is megírtuk, a 27 éves, erdélyi származású Blága Tünde nyerte a Miss Universe Hungary pénteken megrendezett országos döntőjét. Ezzel kapcsolatban Radu Cristescu, a román kormány nagyobbik pártja, a szociáldemokrata PSD képviselője is megosztotta véleményét, aminek gondolatmenetét nehéz megérteni.

A Miss Universe Hungary 2023 címet egy csíkszeredai (a posztban persze Miercurea Ciuc) román lány, Blága Tünde nyerte. Viktor, tekintsd ezt kölcsönnek és semmi többnek...

– írta a politikus.

A képviselő talán arra gondolhatott, hogy nem magyar Blága Tünde identitása, bár ez nem magyarázza, hogy Orbán Viktornak mi köze lehet a Miss Universe Hungaryhez. A gondolatmenet azért sem követhető könnyen, mert a modell korábban arról beszélt, hogy büszke magyar.

Mindig is magyarként szerettem volna indulni, és picit zavart a tudat, hogy magyar az anyanyelvem és nem is igazán beszélek románul, és én képviselem Romániát. Ekkor kaptam is támadásokat
– fogalmazott korábban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató