2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

A diákokat célozza meg az Amnesty International

– Bár a törvény betűjét és a kormányzati kommunikáció lehetőségeit felhasználva mindent megtesznek azért, hogy ne tarthassunk emberi jogi témájú, előítéleteket csökkentő foglalkozásokat az iskolákban, mi továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a diákok otthon legyenek ezekben a témákban. Ezért hoztuk létre az Amnesty Akadémiát, ahol bárki korlátok nélkül tanulhat – jelentette be közösségi oldalán az Amnesty International.A szervezet online kurzusai között találunk tartalmat a nemi alapú internetes zaklatás elleni fellépésről, és a szexuális és nemi kisebbségek csoportjait érintő kérdésekről is.

Az Amnesty International nem sajnálja a pénzt az ilyen kezdeményezésekre, hiszen van mit a tejbe aprítaniuk, a szervezetet évente százmilliókkal támogatják külföldről. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a nemzetközi hálózat, amely sok esetben a magyar kormány ellenében dolgozik, örömmel ad pénzt a magyar szervezetének. Tavaly 158 762 436 forint érkezett a számlájukra, míg magyar adófizetőktől ennek csak a töredéke, összesen 5,5 millió forint.

Az Amnesty International kezdetben a munkások jogsérelmeivel, egyes politikai foglyok jogtalan fogva tartásával foglalkozott, de a 2010-es évekre már a menekültek, a globalizáció és az Amerika szepontjából nem baráti országok belügyei kerültek a fókuszba.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató