2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

"Milyen emberek vagytok ti?" - Menczer megtaposta a magyargyűlölő HVG-t

Menczer Tamás külügyi államtitkár szerint a hvg elérte a magyar újságírás mélypontját. A politikusnál egy, a hvg.hu-n megjelent cikk verte ki a biztosítékot, ami szerinte hazugságokat tartalmaz. A lap azt állítja, a külügy sikerpropagandát épít a magyar emberek kimenekítéséből a háború sújtotta Izraelből.

„Ennél nincs lejjebb. Lehet utálni a kormányt, bármely kormánytagot. Lehet szidni bennünket minden nap. Ezt megszoktuk, demokráciában ilyesmire bárkinek van lehetősége, »rendben van«. De amikor emberélet mentéséről van szó, akkor azért van egy határ. Lennie kellene” – írja közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Menczer Tamás külügyi államtitkár hétfőn.

Amikor nagyon gyorsan ki tudunk hozni a terrortámadástól szenvedő Izraelből 325 embert, akikért a nagykövetség összes és a Külügyminisztérium számos munkatársa dolgozott az evakuáció előtt és alatt, akkor hazug, aljas módon megtámadni a mentést végzőket, ez mélypont

– fogalmazott a politikus.

Hozzátette, hogy „most nemcsak politikusokról hazudoznak, hanem például a nagykövetség munkatársairól, akik 24 óráznak, rohangálnak az óvóhelyre, akár az életüket is kockáztatják azért, hogy segíteni tudjanak a magyaroknak”.

Mint írta, három géppel 325 embert hoztak el olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehetett.

325 ember lehet biztonságban, ennyi családnak nem kell aggódnia a szerettéért. És akkor a ballib hvg azt írja, azt hazudja, hogy protekció nélkül nem lehetett felférni a gépre?! Hogy mi válogatunk a magyarok között, az egyiknek segítünk, a másiknak meg nem?! Hvg, milyen emberek vagytok ti?!

– tette fel a kérdés Menczer Tamás.

NEM ÍROM LE, HOGY MILYEN EMBEREK VAGYTOK TI, MERT NEM AKAROK A TI MÉLYSÉGETEKBE SÜLLYEDNI.

A politikus szerint az az egyszerű tény is mutatja, hogy a cikk „mekkora hazugság”, hogy „amennyiben az »informátor« nem fért volna fel a második gépre, eljöhetett volna a harmadikkal. Hiszen azon kimentettünk 15 külföldit is, tehát hely volt. És nyilván a magyart hoztuk volna el”. Kiemelte: számukra mindig a magyar a legfontosabb.

Éppen ezért a hvg munkatársainak és »informátorainak« nem kell aggódniuk, amikor legközelebb bajban lesznek, kimentjük, újra kimentjük őket.

– jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy számukra minden magyar egyformán fontos.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató