2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

"Öld a zsidót" és "Baszd meg Izraelt" - Berlinben zsidóellenes falfirkák jelentek meg

A berlini rendőrség harcol az Izrael-ellenes feliratok ellen, amelyek a német fővárosban ellepték az épületek falait és az aszfaltot. Erről a Bild számolt be.Az újság azt írja, hogy az elmúlt napokban a berlini rendőrök a város utcáin járőrözve festették át az Izrael-ellenes és antiszemita feliratokat, amelyek az izraeli konfliktus hátterében egyre szaporodnak. Különösen sokan vannak a palesztin támogatók központjának számító Neukölln kerületben. Ott három gyanúsítottat vettek őrizetbe illegális graffitizés miatt.

A "Kill Juden" (Öljétek meg a zsidókat) felirat és öt horogkereszt is megjelent a Spree folyó partján álló berlini fal egy darabján, az Eastside Gallery nevű helyen. A felhívás miatt büntetőeljárás indult."Az Izrael és a zsidók gyűlölete konszenzussá vált Berlin arab negyedeiben. Ez a szörnyű tendencia közismert, de a politikusok tétlenül szemlélik" - írja a Bild újságírója, Gunnar Schupelius.

Németország más városaiban is növekszik Izrael elutasítása. A nyugat-németországi Dortmundban például antiszemita plakátot függesztettek ki egy lakóház homlokzatára. Ezt is eltávolította a rendőrség.

Korábban írtuk, hogy Berlinben egy diák és egy gimnáziumi tanár összeveszett az izraeli háború miatt. A muszlim fiatal Palesztina zászlajával érkezett a gimnáziumba, amit a tanár megpróbált elvenni. Ennek következtében az idős tanárt megverték.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató