2024. július 25. - Jakab, Kristóf
EUR : 391.96
USD : 361.72
Időjárás ikon28°18°

Karácsony átveszi Iványi egyesületének dolgozóit

„Kényszerű távozásuk elkerülése érdekében november elsejétől a főváros átveszi az intézmények dolgozóit, fizeti a béreket és a járulékokat is” – jelentette be Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtöki háttérbeszélgetésén a Népszava szerint. Kiss az Iványi Gábor vezetésével működő Oltalom Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) hajléktalanellátó intézményeinek dolgozóira gondolt.

Az intézkedés várhatóan 70 főt érint és havi több tízmilliós kiadással jár. Az átvett dolgozók munkáltatója a főváros hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) lesz, várhatóan ők látják majd el a szakmai felügyeletet is, de ez még kérdéses – írja a lap. A fentiekről szóló előterjesztésről jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A városvezetés azzal indokolta a javaslatot, hogy több mint kétszáz, zömében többféle betegséggel, alkoholproblémával, egyéb függőséggel küzdő hajléktalan kerülhet az utcára, ha a két vidéki oktatási intézménye után a fővárosi Dankó utcai hajléktalanszállót is be kell zárni. Ez már kapacitás problémát okozna és évtizedes visszalépést jelentene a fővárosi hajléktalanellátásban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató