2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Hallani sem akar a fegyverszünetről az izraeli külügyminiszter

Eli Kohen izraeli külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt felszólalva határozottan elutasította a Gázai övezetre vonatkozó fegyverszüneti javaslatokat.

Az izraeli diplomácia vezetője megkérdezte a tanácstól, hogy tagjai szerint mi lenne az „arányos válasz” a csecsemők meggyilkolására, a nők megerőszakolására és az áldozatok lefejezésére, majd fényképeket mutatott fel a Hamász által túszul ejtett 200 ember közül néhányról.

„Hogyan köthetnénk tűzszünetet olyasvalakivel, aki felesküdött az elpusztításunkra? Nem mi akartuk ezt a háborút, de afelől nincs kétségünk, hogy győzni fogunk”

– hangsúlyozta Kohen.

„Ahogy a civilizált világ összefogott a nácik legyőzésére, és ahogy a civilizált világ összefogott az Iszlám Állam legyőzésére, a civilizált világnak most egységesen Izrael mögé kell állnia a Hamász legyőzése érdekében” – mondta.

Nem sokkal később a miniszter azt is tudatta, hogy lemondta tervezett találkozóját az ENSZ-főtitkárral, miután António Guterres élesen bírálta Izrael műveleteit a Gázai övezetben, amelyek szerint „világosan megsértik a humanitárius jogot” és kollektív büntetéssel érnek fel.

„Főtitkár úr, Ön mégis hol él?” – szegezte a kérdést a portugál politikusnak az izraeli diplomácia vezetője.

„Nem fogok találkozni az ENSZ-főtitkárral.

Október 7. után nincs már helye kiegyensúlyozott álláspontoknak. A Hamászt el kell törölni a Föld színéről” – írta a közösségi médiában az izraeli külügyminiszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató