2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Magyarellenes román szurkolók fogadhatják a fradistákat Belgiumban

A Petrolul Ploiesti drukkerei jó viszonyt ápolnak a zöld-fehérek ma esti ellenfelével, a Genkkel.

Genkben, egy 60 ezres belga bányászvárosban vendégeskedik a Ferencváros csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A 20 ezer fő befogadására alkalmas stadionban 500 a zöld-fehér szurkoló lesz jelen, de a maradék 19 500 helyet sem kizárólag belgák fogják feltölteni.

A Magyar Nemzet ugyanis arról ír: jó eséllyel ott lesz néhány román huligán is, akik jó viszonyt ápolnak a genki ultrákkal. A Genk fontosabb meccsein ugyanis rendre feltűnnek a román FC Petrolul Ploiesti drukkerei is.  

A kapcsolatot közös logó, illetve számtalan mérkőzésfotó is tanusítja, amelyen együtt van a két szurkolótábor, a Facebook-bejegyzések szerint több éve tart a nagy barátság. Nemcsak egymás meccseit látogatják, hanem a belgák anyagilag is támogatták román „testvéreiket”.

A románok ezt „fizikai” támogatással próbálták viszonozni idén nyáron, amikor több Ploesti-drukkert feltartóztattak egy görög határátkelőhelynél szúró-vágó eszközök birtoklása miatt. Éppen a Genk Olimpiakosz elleni idegenbeli selejtezőjére igyekeztek...

A havasalföldi csapat szurkolói egyébként a legmagyarellenesebb táborok közé tartoznak keleti szomszédunkban, a közelmúltban többször is meg kellett őket bírságolnia a román szövetségnek uszító rigmusok miatt.

A találkozót 21 órától rendezik, a csoportot jelenleg a Fradi vezeti négy ponttal, az ugyancsak négypontos KRC Genk előtt. A visszavágót a csoportkör következő fordulójában, november 9-én rendezik. A mai másik meccsen a kétpontos Fiorentina a pont nélkül álló szerb Csukaricskit fogadja Firenzében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató