2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Lavrov: a Gáza elleni izraeli légitámadások sértik a nemzetközi jogot!

„Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, az több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet” – figyelmeztetett Oroszország külügyminisztere.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Gázai övezet elleni légitámadások sértik a nemzetközi jogot, és megvan annak a veszélye, hogy évtizedeken át húzódó katasztrófához vezetnek.

Szergej Lavrov erről a BelTA fehérorosz állami hírügynökségnek adott interjúban beszélt, amelyet szombaton tettek közzé. 

„Amikor elítéljük a terrorizmust, kategorikusan elutasítjuk, hogy valaki a nemzetközi humanitárius jog normáit megsértve reagáljon a terrorizmusra, beleértve azt, hogy válogatás nélkül támadjon olyan célpontokat, ahol köztudottan polgári személyek vannak jelen, közöttük a foglyul ejtett túszok”  – jelentette ki Szergej Lavrov.

Lehetetlen elpusztítani a Hamász iszlamista palesztin szervezetet anélkül, hogy elpusztítanák Gázát a civil lakosainak többségével együtt – tette hozzá az orosz külügyminiszter.

„Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, mint ahogyan egyes izraeli és külföldi politikusok javasolják, ez több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet” – figyelmeztetett Szergej Lavrov.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató