2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

CIA-ügynökök és kettős állampolgárok a parlamentben

Márki-Zay Péterről csak az előválasztási győzelme után vált nyilvánossá, hogy kanadai állampolgársággal is rendelkezik.

Azaz csak egy idegen állam alkotmányára esküdött fel, hiszen a magyar állampolgárságba beleszületett. Megtörténhet, hogy megválasztanak valakit akár kormányfővé, s aztán kiderül, egy másik ország állampolgárát választották meg. Normális ez?

Miért söpörték le nagykoalíciós összefogással a Mi Hazánk átláthatóságot célzó indítványát? – tette fel a kérdést Novák Előd, a választ pedig Rétvári Bence vállalta.

A Mi Hazánk alelnöke kimondta, a parlamentben kiket neveztek eddig CIA-ügynöknek, hogyan leplezte le a Momentum amerikai pénzekből folytatott támogatását.

Az önéletrajzából és vagyonnyilatkozatából svéd állampolgárságát eltitkoló Momentum frakcióvezető-helyettes, Bedő Dávid volt az is, aki idén lebukott, hogy hónapokkal korábban titokban a Világbank képviselőjével tárgyalt egy washingtoni parkban, konspirált környezetben.

Novák Előd a megfelelő transzparencia megteremtése érdekében olyan törvénymódosítást kezdeményezett, hogy az iskolai végzettség, a nyelvismeret és a vagyonnyilatkozatban a hozzátartozók jelenleg is kötelező feltüntetése mellett hasonlóan jelenjen meg a parlament.hu-n a képviselők adatlapján a külföldi állampolgárság is, ha van. Indítványát azonban leszavazták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató