2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Most nem lesz térdelés: afroamerikai vadállatok lincseltek halálra egy fehér fiatalt

Jonathan Lewis, a Rancho középiskola 17 éves diákja múlt kedden halt meg – kevesebb mint két héttel azután, hogy egy 15 fős AFROAMERIKAI banda kegyetlenül megverte. (Tehát rasszista lincselés történt) A fiú halálhírét az édesapja is megerősítette.



"Az egyik kisebb barátjától ellopott valamit ez a 15 fős csoport, majd a szemetesbe dobták a kisfiút, a fiunk pedig szembeszállt velük, és megtámadták" - olvasható a családja által létrehozott GoFundMe oldalon.

A november 1-jei támadásról az interneten több rémisztő videó is napvilágot látott. Ezeken a felvételeken látszik, hogy a 17 éves fiú szembeszáll az egyik bántalmazóval. Másodpercekkel később az afroamerikai fiatalok tömege rátámadt Lewisra, többször fejbe ütötték, rugdosták, míg ő védtelenül a földön feküdt. 


A szívtelen verésről készült második, hosszabb videón Lewis egyik barátja látható, amint segítségére siet, miközben az erőszakos bántalmazók körülötte nyüzsögnek. A barát kétségbeesetten próbált a fiú és a 15 támadó közé állni, azonban egy durva ütést kapott a koponyája hátsó részére, ami miatt arra kényszerült, hogy meghátráljon. Ezután az látható, hogy a Lewisra támadó fiatalok közül néhányan elkezdték a barátot üldözni, és addig ütötték, míg az a földre nem esett. Mielőtt a videó véget ért volna, látható, hogy a verekedők közül körülbelül öten körbeveszik Lewis barátját, és súlyos rúgásokat és ütéseket mérnek rá - írja a New York Post.

A támadás után a 17 éves fiúra súlyos fejvérzéssel találtak rá a rendőrök. A mentők gyorsan a segítségére siettek és mellkaskompressziót végeztek rajta, mielőtt kórházba szállították volna.

A tinédzsert a University Medical Centerben lélegeztetőgépre kapcsolták, ám végül múlt kedden feladta a küzdelmet és meghalt.

A fiú édesapja elmondta, több napig életben tartották a fiát és reménykedett abban, hogy felébred majd. A Texasban élő férfi elmondása szerint fia magának való volt, és a tragikus fehérellenes támadás előtt azt tervezte, hogy Austinba költözik, hogy vele éljen.



Az édesapa reméli, hogy a szörnyű tragédia része lehet majd a városban a fiatalkori erőszakról szóló beszélgetéseknek. „Az erőszak csak még több erőszakot szül, és ezek a gyerekek az esetek felében azt sem tudják, mit csinálnak” – tette hozzá. 

Az apa azt is megosztotta, hogy a családnak azt mondták a nyomozók, hogy több diákot is gyilkossággal akarnak megvádolni Jonathan halála miatt. Úgy tudni, egyelőre még nem történt letartóztatás az ügyben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató