2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Az izraeli hadsereg újra megtámadta a gázai al-Sifa kórházat

Az izraeli hadsereg szerdán kora reggel megrohamozta a gázai al-Sifa kórházat, a hadsereg szerint „pontos és célzott műveletet hajtanak végre a Hamász ellen”, írja a BBC.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) a közösségi médiában közzétett közleményében azt írja, hogy orvosi csapatok és arabul beszélők is vannak a hadműveletben részt vevők között. A művelet célja, hogy a civileknek ne essen bajuk. Állítólag civilek ezrei, köztük betegek és egészségügyi dolgozók húzódtak meg a kórházban és annak környékén. Korábban az Egyesült Államok azt mondta, hogy értesülései szerint a Hamásznak a kórház alatt van egy parancsnoki központja.

Az izraeli hadsereg szerint a Hamász jogellenesen folyamatosan katonai célokra használja az al-Sifa kórházat. Nem először hívják fel erre a Hamász terroristáinak figyelmét. Szerintük „elegendő időt biztosítottak” arra, hogy a terrorszervezet átadja az intézményt.

A hadsereg felszólította a kórházban tartózkodó összes Hamász-terroristát, hogy adja meg magát, miközben megkönnyítették a komplexum kiürítését.

Dr. Mai al-Kaila palesztin egészségügyi miniszter szerint az izraeli hadsereg rajtaütése az al-Sifa kórház ellen „emberiség elleni bűncselekmény”.

Al-Kaila szerint a támadás „katasztrofális következményekkel járhat” a betegekre és az egészségügyi személyzetre nézve.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató