2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Tommy Robinsont őrizetbe vették, mert "veszélyt jelentett" a vasárnapi antiszemitizmus elleni tüntetésre

A brit hazafi, akinek a valódi neve - Stephen Yaxley-Lennon, de Tommy Robinsonként ismert - még mindig őrizetben van...

A 40 éves iszlámellenes angol aktivista, Tommy Robinson a Twitteren támogatta a March Against Antisemitism rendezvényt Londonban, de a szervezők X-en közölték vele, hogy nem látják szívesen a nyilvános eseményen. A Campaign Against Antisemitism szervezői ezt közölték a rendőrséggel.

Az English Defence League korábbi vezére, Tommy Robinson mindenesetre megjelent a felvonuláson és letartóztatták. Könnygázzal fújták telibe a hazafit majd erőszakkal letartóztatták.

 A hatóságok azt mondték neki, hogy

jelenléte "riasztó és szorongást okozna másoknak".

A fővárosi rendőrség szóvivője elmondta: „A letartóztatott férfi ellenállt, miközben a rendőrök megpróbálták megbilincselni. A PAVA spray használata előtt többször is figyelmeztették. Használatát követően a tisztek átvették az irányítást, és bilincseket helyeztek rá.”

Ez ugyanaz a rendőrség, amely nem mer fellépni a londoni palesztinpárti tüntetéseken a Hamász szlogeneket hangoztatók és a Hezbollah zászlókat lobogtatók ellen...

Egy korábbi közleményében az erők azt mondták, a szervezők „egyértelműen kifejezték aggodalmukat, hogy a férfi és az őt valószínűleg elkísérő személyek részvétele félelmet kelt majd a többi résztvevőben.

Függetlenül attól, hogy valaki mit gondol Robinsonról, rendkívül aggasztónak tartom, hogy a rendőrség és a nyilvános tüntetésszervezők konkrét személyeket ténylegesen kitilthatnak a nyilvános eseményekről. Semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy ezt rád, rám, újságírókra vagy bárkire használják - írja Andy Ngô politikai blogger.

Robinson elmondta, hogy „újságíróként” vett részt a felvonuláson, és tagadta, hogy riadalmat vagy szorongást okozott volna másoknak.

Az EDL egykori vezetőjét korábban egy palesztinpárti felvonulás ellen tüntetők tömegében látták, akik a Fegyverszünet napját ünnepelték, illetve az események során összecsaptak a hazafiak ellen fellépő rendőrséggel.

A hónap elején az X-en, korábban Twitteren posztolt arról, hogy részt kíván venni a felvonuláson.

A tegnapi antiszemitizmus menetről ebben a cikkünkben írtunk.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató