2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Baranyi: Engem tekintenek a Fradi legnagyobb ellenségének

A IX. kerületi polgármester kijelentette, ha máshogy nem lehet, előválasztásokkal kell a vitákat nyugvópontra juttatni, így lehet elérni, hogy egy ellenzéki jelölt induljon a fideszessel szemben.

Az összes közvélemény-kutatási eredmény azt mutatja, a fővárosban most még nagyobb az ellenzéki fölény, mint ami 2019-ben volt – mondta Baranyi Krisztina a Népszavának adott videóinterjújában. Azzal folytatta a ferencvárosi polgármester, hogy csak akkor veszíthet az ellenzék, ha saját magát megbuktatja, bár az elmúlt években párt- és egyéni érdekből történtek olyan dolgok – jelöltkiválasztás, kampányok és egyebek –, amelyek után még ez a nagy előny is elapasztható.

A IX. kerület vezetője nem tudja, hogy ez a most is jelentkező folyamat hogyan akadályozható meg, mert ő független politikus, nem ül ott a tárgyalóasztaloknál, nem alakítója a folyamatoknak”

– fogalmazott. 

Szerinte ha máshogy nem lehet, előválasztásokkal kell a vitákat nyugvópontra juttatni, így lehet elérni, hogy egy ellenzéki jelölt induljon a fideszessel szemben.

Baranyi felidézte, a megválasztása után milyen körülmények között találkozott Kubatov Gáborral. A Ferencvárosi Torna Club elnöke a Fidesz pártigazgatója a klubjának feltétlen tisztelettel adózó vezetőt kereste benne, amilyen az elődje volt, a fideszes Bácskai János is, aki úgy „tömte” évi százmillió forinttal az FTC-t, hogy semmiféle elvárást nem támasztott érte cserébe – állította.

Baranyi elmondta Kubatovnak, hogy szeretne együttműködni az egyesülettel, de nem abban a formában, ahogy korábban történt. Azóta őt tekintik a Fradi legnagyobb ellenségének – jelentette ki.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató