2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kritizálták a szivárványos családokat - 350 000 forintra büntették a HírTV-t

A sorosista Háttér Társaság tett bejelentést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), amelyben arra kérték a hatóságot, hogy vizsgálják ki a 2023 júliusában a HírFM rádióban leadott Háttérkép című műsorban a házigazdák által tett megjegyzéseket. A hatóság az igazság miatt 350 000 Ft bírság megfizetésére, és közlemény közzétételére kötelezte a jobboldali médiumot.



A korábban KarcFM-ként ismert csatorna adásában Gajdics Ottó műsorvezető és beszélgetőpartnerei – Bogár László és Boros Imre –

hosszan ecsetelték az általuk erkölcstelen hanyatlásnak nevezett fejlődést Európában, és az azonos nemű párok örökbefogadását egyértelműen a pedofíliával azonosítják.

Az NMHH-hoz benyújtott kérelmében a Háttér Társaság hangsúlyozta, hogy az "állítás tényszerűen hamis és tudományosan megalapozatlan", ezért alkalmas arra, hogy a szexuális kisebbségekkel szemben gyűlöletet keltsen.

A Médiatanács vizsgálta a kifogásolt műsort, majd hatósági eljárást indított a csatorna ellen, és november 21-én az eljárást lezárva megállapította, hogy a HírFM "megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt", hiszen "megsértette ezzel az LMBTQI közösség emberi méltóságát".

Ezért 350 000 Ft bírság megfizetésére és egy nyilvános közlemény közzétételére kötelezte a rádiót.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató