2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kényelmetlen kérdéseket kapott Biden sajtótitkára, ideges lett és elviharzott a tájékoztatóról (Videó)

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára kitért egy kérdés elől a képviselőház felügyeleti bizottságának legutóbbi jelentésével kapcsolatban, amely kimutatta, hogy Hunter Biden elnök havonta küldött kifizetéseket Joe Biden elnöknek arról a bankszámláról, amelyen kínai üzlettársaitól pénzt kapott.

James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának vezetője hétfőn nyilvánosságra hozta az idézett banki feljegyzéseket, amelyekből kiderül, hogy Hunter Biden az Owasco P.C.-t, amelyet a Kínából származó kifizetések fogadására használt, arra használta, hogy apjának közvetlen, havi kifizetéseket küldjön.

Több mint három órával a jelentés közzététele után Jean-Pierre azt mondta, hogy nem látta azt, amikor arról kérdezték, hogy Biden elfogadott-e ilyen kifizetéseket.

"Elfogadta az elnök a fizetséget? És miért lett volna ilyen megállapodás, ha soha nem üzleteltek együtt? - kérdezte Phil Wegmann, a Real Clear Politics fehér házi tudósítója.

"Tisztáznom kell önnel, hogy nem láttam ezt a jelentést, így ezzel a konkrét kérdéssel kapcsolatban a Fehér Ház jogtanácsosi irodájában dolgozó kollégáimhoz kell fordulnom"

- mondta Jean-Pierre, miközben becsukta a dossziéját, majd hirtelen befejezte a hétfői sajtótájékoztatót és elviharzott.

Comer megjegyezte, hogy a kifizetések, amelyeket Hunter az apjának küldött, nem a személyes számlájáról érkeztek, hanem "a vállalatának számlájáról, amely Kínából és a világ más kétes sarkaiból kapott kifizetéseket". Hunter kifizetései az apjának 2018 szeptemberében történtek, derül ki a képviselőház felügyeleti bizottságának jelentéséből.

"Ma a képviselőház felügyeleti bizottsága nyilvánosságra hozza az idézett banki nyilvántartásokat, amelyek azt mutatják, hogy Hunter Biden gazdasági társasága, az Owasco PC közvetlen havi kifizetéseket teljesített Joe Bidennek. Ez nem Hunter Biden személyes számlájáról történt kifizetés, hanem a vállalatának számlájáról, amely Kínából és a világ más kétes sarkaiból kapott kifizetéseket" - mondta Comer a Twitteren hétfőn közzétett videóban.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató