2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Szivárványos, libsi kihívókat kapott Niedermüller Erzsébetvárosban

A Színes Erzsébetváros Egyesület 2024-ben elindul az önkormányzati választáson, e mellett önálló polgármesterjelöltet állítanak, és mind a tíz egyéni választókerületben saját jelöltjük lesz – erről beszélt a civil egyesület vezetője, Lajos Béla. Így ők lettek a jelenleg regnáló, DK-s Niedermüller Péter polgármester kihívói. A Színes Erzsébetváros Egyesület képviselői sajtótájékoztatójukon kifejtették, hogy látták, mekkora erő van abban, ha a helyi lakosok formálják a kerület mindennapjait.

Ennek szeretnének erős képviseletet, ami a döntéshozatalban is részt tud venni.

Nem terveznek együttműködni egyik párttal sem

Lajos Béla azt mondta, hogy a kerület jelenlegi vezetésének szerinte örülnie kellene, hogy a civileknek van saját „arcélük”. A Niedermüller Péter-féle kerületvezetéssel az egyesületnek vegyes a kapcsolata: próbáltak konstruktívnak lenni, de szerintük vannak ügyek, amikben a kerület „nem tudta felvenni a tempót”. Ezek miatt voltak súrlódásaik is az elmúlt években, több akciójuk gerillaként valósult meg. Abban bíznak, hogy a jövőben komolyan fogják őket venni, mert jelenleg nem ezt tapasztalják.

Az országosan szervezett pártoktól függetlenül indulnak, és nem is terveznek együttműködni semelyik politikai párttal – jelentette ki  Lajos Béla.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató