2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Tucker Carlson: "Isten utasítására kellene elvállalnom a posztot, ha felajánlják"

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője nem zárta ki, hogy 2024-ben ő legyen Donald Trump amerikai elnök alelnökjelöltje, de azt mondta, hogy Isten utasítására kellene elvállalnia a posztot, ha felajánlják neki.

Carlson, aki több millió nézőt vonzott az X csatornájára, mióta áprilisban kirúgták a Fox-tól, csütörtök este tette megjegyzéseit arra a médiajelentésre reagálva, amely szerint ő lenne a Melania Trump volt First Lady által favorizált potenciális alelnökjelölt. A jelentésről szóló kérdésre, miután beszédet mondott egy washingtoni rendezvényen, Carlson azt mondta:

“Istennek nagyon hangosan kellene kiabálnia velem” ahhoz, hogy elfogadjak egy ilyen ajánlatot.

Carlson válaszáról elsőként a Semafor független médiaorgánum számolt be. A politikai kommentátor megjegyezte, hogy nem igazán ismeri a First Ladyt. Többször is hangsúlyozta, hogy nem áll szándékában indulni a választott tisztségért.

“Hogy egy jól fizetett utcasarki skizofrénből egy politikus legyen – ezt elég nehéz elképzelni”

– mondta csütörtökön.

A Semafor beszámolója szerint azonban a közönségből éljenzés tört ki, amikor nem zárta ki teljesen, hogy csatlakozik Trump 2024-es jelöltjeként.

Carlson elmondta, hogy lelkes Trump-szurkolóvá vált, miután az FBI tavaly nyáron rajtaütött a volt elnök floridai otthonán. Megfogadta, hogy Trumpra fog szavazni és tüntetések élére áll, ha a volt elnököt bűncselekményért elítélik és börtönbe zárják: “Nem engedheti meg, hogy a rezsim, az Egyesült Államok elnöke, az igazságügyi minisztérium kiüsse a versenyből az éllovast. Ezt nem tehetik meg”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató