2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Félbeszakadt a fővárosi közgyűlés ülése, Karácsonyék elindultak a Várba

A napirend előtti felszólalások után Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy az ülést felfüggesztik, és a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd frakció, kiegészülve a független Baranyi Krisztinával, illetve a főpolgármester-helyettesekkel átvonulnak az I. kerületbe, ahol V. Naszályi Márta polgármestert biztosítják a támogatásukról. Az I. kerületi polgármestert fegyelmi eljárás keretében hallgatják meg szerdán, amit a kerület fideszes többsége kezdeményezett ellene.



A közgyűlési Fidesz-frakció értetlenül fogadta az akciót, Wintermantel Zsolt frakcióvezető Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest kérte számon, hogy mi szükség van erre.

Karácsony napirend előtti felszólalásban kitért az I. kerületi helyzetre: szerinte az ottani testület a fideszes és az „áruló jobbikos többséggel” megpróbálja lehetetlen helyzetbe hozni a kerületet.

„Milyen érdekes, hogy pont most tartják ezt a fegyelemi eljárással kapcsolatos ülést” – mondta.

Ezért Karácsony az ülést berekesztette, hogy átkísérjék V. Naszályit az I. kerületi városházára. Az ülést 11 órakor folytatják majd. Ezután az ellenzéki polgármesterek felálltak és kivonultak a teremből.

(Tálalta a Telex nevű ukrán blog)

Frissítés:

Gergőék az I.kerületi városházán vergődnek:

Az alkalmatlan főpolgármester kiemelte, hogy V. Naszályi Mártát az ellenzéki szavazattokkal bejutó jobbikosok egy tál lencséért elárulták, és „nevetséges vádakkal fegyelmi bizottság elé citálták”. 

V. Naszályi is felszólalt, kifejtette, hogy „elmondhatatlanul hálás és meghatott, hogy kiállnak érte”, majd ő is koncepciósnak nevezte a fegyelmi eljárást, amelynek a rendkívüli képviselőtestületi ülését mára hívták össze.

A Telex képeket is közölt:

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató