2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Megnövekedett a razziák száma: újabb buzibárra csaptak le Oroszországban

Az orosz legfelsőbb bíróság betiltotta az LMBTQP szervezeteket, aminek következtében megszaporodtak a razziák Oroszországban. Ezúttal a jekatyerinburgi Fame klubbon ütöttek rajta, ahol a fegyveres rohamrendőrök leállították a zenét, és az embereket arra utasították, hogy hagyják el a szodomita gyülekezőhelyet.

Mióta a legfelsőbb bíróság jóváhagyta az LMBTQP szervezetek betiltását, megszaporodtak Oroszországban a razziák. Legutóbb Jekatyerinburgban ütött rajta a rendőrség a Fame nevű aberrált klubra.

A videóban az alaposan felfegyverkezett rohamrendőrök lekapcsoltatják a zenét és kiparancsolják a szórakozóhelyen tartózkodókat. Alig két hete Moszkvában razziáztak a rendőrök buzibárokban, szaunákban és LMBTQP-barát szórakozóhelyeken.

A Human Rights Watch jogvédő szervezet szerint az orosz legfelsőbb bíróság által jóváhagyott törvény értelmében az ilyen tevékenységben bűnösnek talált személyek akár 12 év börtönbüntetésre is ítélhetők.

A döntés értelmében az országban élő LMBTQP-embereket mostantól büntetőjogi felelősségre vonhatják minden olyan szervezett tevékenységért, amely az LMBTQP-identitással kapcsolatos, a pride zászló kitűzésétől kezdve az LMBTQP létesítményekben való vendégeskedésig.

(Szentkoronaradio.com)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató