2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Izrael evakuálásra szólított fel, és “taktikai fegyverszünetet” tart az övezet déli részén

Az izraeli hadsereg (IDF) a palesztin Gázai övezet déli részén evakuálásra szólította fel Hán-Júnisz lakóit, és bejelentette, Rafahnál négyórás fegyverszünetet tart hétfőn a humanitárius segélyek eljuttatásának megkönnyítése érdekében.

Az IDF erőteljesen harcol a Hamász és a Gázai övezet terrorszervezetei ellen, a Hán-Júnisz térségében zajló harcok és a katonai előrehaladás bizonyos szakaszokon nem teszik lehetővé a veszélyes csatatérré vált Szaladin úton a forgalmat. Az IDF lehetővé teszi a civilek mozgását egy elkerülő úton a város nyugati felén – jelentette ki a hadsereg szóvivője. Közölte azt is, hogy helyi idő szerint tíz és tizennégy óra között lesz “taktikai fegyverszünet” a rafahi menekülttábor környékén a humanitárius segítségnyújtás érdekében.

Palesztin források szerint az IDF tüzérségi támadást hajtott végre, amely a Hán-Júniszban található Nasszer Kórház szülészeti osztályát érte, ahol az egyik jelentés szerint egy kislány életét vesztette.

Kilencven palesztin halt meg az elmúlt napon izraeli támadásokban az övezet északi részén fekvő Dzsabalija menekülttáborban a Hamász felügyelte gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint. Helyi beszámolók szerint a menekülttáborban három épület ellen irányultak az izraeli csapások. A Gázai övezet egészségügyi minisztériuma hétfő reggel azt is jelentette, hogy az övezet északi részén, az es-Sifá kórház sebészeti szárnyát ért izraeli csapásban többen meghaltak és megsebesültek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató