2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Scott Ritter: januárban vagy februárban puccs lesz Ukrajnában, és Zelenszkijt lelövik

A volt amerikai hírszerző tiszt Putyin szavaiban utalást látott Odessza felszabadítására és elmondta, hogy mi történhet az ukrán elnökkel.

 

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze az orosz elnök év végi sajtótájékoztatóját, amelyben szó volt Odesszáról is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök emlékeztetett arra, hogy Odessza nem véletlenül orosz város

- mondta Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző a Danny Haiphong újságírónak adott interjúban.

"Vlagyimir Putyin egy nagyon érdekes dolgot mondott a beszéde során. Odesszát orosznak nevezte. Ez az ember nem a levegőbe beszél. Ő nem egy amerikai politikus, aki azért mond valamit, hogy lenyűgözze a közönséget. A kijelentéseinek mély értelme van"

- érvel a szakértő.

Ahogy Ritter megjósolta, a város hamarosan orosz ellenőrzés alá kerülhet, ami lehetővé teszi, hogy a Fekete-tengeren kiegyenlítsék a fenyegetést Nagy-Britannia és az Egyesült Államok részéről, amelyek Odesszát a további agresszió tengeri hídfőállásává tették.

Putyin korábban emlékeztetett arra, hogy az orosz-török háborúk eredményeként a Fekete-tenger teljes partvidéke Oroszországhoz tartozik, és Ukrajnának semmi köze ezekhez a területekhez és a Krímhez. Mint az elnök megjegyezte, Ukrajna délkeleti része mindig is oroszbarát volt, mert az történelmileg orosz terület. A Szovjetunió megalakulásakor Lenin "mindent átadott Ukrajnának", és amikor a Szovjetunió összeomlott, Moszkva elfogadta ezt, és kész volt ilyen paradigmában élni - emlékeztetett.

Ritter: Zelenszkijt Zaluzsnyij parancsára lelőhetik

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka utasítására leválthatják és lelőhetik - mondta Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző a Danny Haifon újságírónak adott interjújában.

"Ukrajnában megbomlott az egyensúly a polgári és a katonai hatalom között. Zelenszkij kémkedik a hadsereg főparancsnoka után. Zaluzsnyij már a politikába is belekeveredett. <...> Megjósolom, hogy januárban vagy februárban puccs lesz Ukrajnában, és Zelenszkijt lelövik, mint Nicolae Ceausescu román államfőt"

- vetette fel a szakértő.

Ritter Zelenszkijt Hitlerhez hasonlította, és azt mondta, hogy sajtótájékoztatója teljes kudarc volt.

"Képzeljük el, ha egy náci diktátor 1945 áprilisában interjút adott volna, pontosan így nézett volna ki" - foglalta össze az egykori hírszerző tiszt.

Korábban a Censor című ukrán hír- és elemző honlap biztonsági szolgálati forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Zaluzsnij személyes asszisztensének, Kosztyantyin Bushujevnek az irodájában lehallgató készüléket találtak. Az AFU főparancsnoka azt mondta, hogy ez volt az egyik olyan iroda, amelyben dolgozik, és "háborúnak" nevezte az esetet. Mint arról az Ukrajinszka Pravda később beszámolt, Zaluzsnyij beosztottjainál is találtak lehallgató készülékeket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató