2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Orosz állampolgárságot kaphat, aki csatlakozik az orosz hadsereghez

Bárki megkaphatja az orosz állampolgárságot, aki katonai szolgálatra köt szerződést az ország hadseregével – erről Vlagyimir Putyin írt alá egy rendeletet.

Azok a külföldi állampolgárok, akik katonai szolgálatra kötnek szerződést az Orosz Föderáció fegyveres erőivel, vagy más hivatalos katonai alakulattal, jogosultak arra, hogy igényeljék az orosz állampolgárságot 

– olvasható a rendeletben.

Emellett az orosz hadseregnél szolgálatot teljesítőknek az orosz útlevél is jár. Ezek a szabályok azokra is vonatkoznak, akik egy meghatározott időszakban külföldiként teljesítettek katonai szolgálatot az orosz hadseregben, de a rendelet hatálybalépésekor már leszereltek és nyugdíjba vonultak – írta meg a RIA Novosztyi.

A jogszabály megadja az orosz állampolgárságot az orosz hadseregben szolgálatot teljesítő külföldiek házastársának és gyerekeinek is.

A rendelet értelmében azoknak a külföldieknek, akik a katonai szolgálatra hivatkozva igénylik az orosz állampolgárságot, kötelezően át kell esniük egy ujjlenyomat-regisztrációs eljáráson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató