2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Botrány Ukrajnában: Decemberben Klicskó kapott egy negyedmilliárd hrivnya értékű hamburgi kastélyt

Vitalij Volodimirovics Klicsko kijevi polgármester 2023 decemberének végén negyedmilliárd hrivnyáért házat vásárolt Németországban - írja a Strana.

Ez derül ki a hivatalnok nyilatkozatából.

Így december 20-án a főváros polgármestere az Egyesült Államokban bejegyzett Maximum I LLC cégtől adósságfizetésként egy hamburgi villát kapott. A ház becsült értéke 227 millió UAH. Területe 750 négyzetméter. Ez a cég Klitschko második testvéréhez tartozott (Vladimir), de 2023 májusában Vitalij tulajdonába került.

Megjegyzendő, hogy Hamburgban Vitalij Klicsko már rendelkezett egy kúriával, mielőtt polgármester lett. A német média arról számolt be, hogy az azOtmarschen Park szomszédságában volt. Ukrajna orosz megszállása után Klicsko volt házastársa, Nataliya Yegorova német újságíróknak azt mondta, hogy ebben a házban ukrán menekülteket látott vendégül.

Korábban a média arról számolt be, hogy az Energoatom vezérének, Pyotr ​​Kotinnak a családja egy hétmillió hrivnya értékű birtokra költözött, amelyet 70 éves anyósa "szerzett meg" a háború idején, 2023-ban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató