2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Egy észt EP-képviselő gyávának nevezte az ukrán menekülteket az Európai Parlamentben (Videó)

Európának segítenie kellene Kijevnek abban, hogy az ukrán menekülteket a frontra küldje - jelentette ki Jaak Madison észt európai parlamenti képviselő a plenáris ülésen.

"Volodimir Zelenszkij nagyon világosan mondta, hogy szükségük van az emberekre, mert ezrek haltak meg. De Európában mintegy 800 ezer ember van, akik megszegték Ukrajna törvényeit, és gyáván elmenekültek az országból"

- mondta a képviselő.


Madison emellett hozzátette, hogy az EU-nak fegyverekkel is segítenie kellene Kijevet.

Tavaly év végén az észt belügyminisztérium vezetője, Lauri Läänemets elismerte a háborús menekültek kiadatását Ukrajnának. Kaja Kallas észt miniszterelnök viszont azt mondta, hogy Tallinn nem utasítja ki a hadköteles korú ukrán férfiakat.

Decemberben Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy mozgósítani akarja az országot elhagyó állampolgárokat. Minden külföldön élő 25 és 60 év közötti férfinak meghívót kellene kapnia, hogy jelentkezzen a sorozási központban. 

A mai nap folyamán Ursula von der Leyen is megnyilvánult az ukrajnak háborúval kapcsolatban. Még több fegyvert és pénzt követelt a háborúban álló országnak.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató