2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Nyócker: külföldiek segítségével maradna hatalomban a kommunista Pikó András

Minekután az önkormányzati választások közeledtével igencsak inog a polgármester alatt a szék, a baloldal titkos fegyveréhez nyúlt Pikó András: idegen segítséggel maradna hatalomban. Egy külföldieknek tartott fórumon Pikó emberei elszólták magukat, hogy az önkormányzat szándékosan tartja alacsony áron a Népszínház utcai ingatlanárakat. 

Ha lakossági panaszok áradata, valamint a kerület korábbi fejlődésének drasztikus és látványos megtörése nem is volt elegendő, a Pikóék által rendelt közvéleménykutatás egyértelművé tette a kerület vezetésének, hogy a soron következő helyhatósági választáson az újrázáshoz édes kevés lesz a balliberális városvezetés eddigi tevékenysége. Az önkormányzat által tavaly rendelt felmérésből kiderült a kerületiek fele sem támogatná, hogy Pikó András maradjon a város vezetője.

A polgármester és csapata ezért külső segítséghez folyamodik, abban bízva, hogy a kerületben élő nem magyar állampolgárokkal megőrizheti hatalmát. Január 17-én

a Józsefvárosban lakó külföldieknek szervezett fogadóórát az önkormányzat, amiről a dollármédia egyik zászlóshajója a Telex is beszámolt.

A polgármester igyekezete nem véletlen, hiszen ahogyan a balliberális portál is megemlíti: míg 2001-ben a VIII. kerület lakóinak mindössze 3,7 százaléka volt külföldi. 2011-ben 5,2, a legutóbbi, 2022-es népszámlálás szerint pedig már a józsefvárosiak 14,2 százaléka nem magyar állampolgár volt. 1102 fővel a legnagyobb külföldi közösség a kínai, de 1056 ukrán és 514 román is a VIII. kerületben él. „A budapesti kerületek közül Józsefvárosban lakik a legtöbb, csaknem egy kisvárosnyi külföldi állampolgár, szám szerint 9920.” – számolt be a Telex a KSH adataira hivatkozva.

A portál szerint az esemény alapvetően nem politikai színezetű volt, aminek viszont rögtön ellent is mondtak, leírva, hogy az önkormányzat részéről jelen lévő alpolgármester és Udvarhelyi Tessza, Pikó András egykori kabinetfőnöke felhívta a résztvevők figyelmét, hogy hamarosan önkormányzati választás lesz és számítanak a részvételükre.

Nem véletlen, hogy a kerületi baloldal az éppen itt tartózkodó külföldiekre próbál építeni, az évtizedek óta itt élő magyar állampolgárokkal szemben. Ennek két oka van: egyrészt a hosszú ideje itt élő józsefvárosiak látták azt a fejlődést, amin a kerület az elmúlt évtizedben a jobboldal irányítása alatt végbement, és ezzel szemben mi történt, pontosabban mi nem történt az elmúlt 4 évben. Másrészt úgy tűnik a baloldalon hagyomány, hogy a helyben élők helyett a külföldiekre támaszkodva próbálnak hatalomhoz jutni, vagy éppen ott maradni.



Szándékosan nem reklámozzák a Népszínház utcát

Botrányos és példa nélküli, hogy az önkormányzat mesterségesen alacsonyan tarja az ingatlanárakat a Népszínház utcában. Ezzel kárt okoz a lakástulajdonosoknak, akik nem tudják olyan áron értékesíteni ingatlanjaikat, amennyit azok valójában érnének.

A fórumon au önkormányzati lakások bérleti díjáról Udvarhelyi Tessza azt mondta, hogy ha a valós értékét érnék a lakások, az önkormányzat megemelné a bérleti díjakat is. Pikó egykori kampányfőnöke arra már nem tért ki, hogy valójában az önkormányzat dönthetne úgy is, hogy nem emelik meg a bérlakások díját.

Udvarhelyi Tessza elszólásában a külföldi hallgatóságnak kedvezett, amelyből vélhetően politikai hasznot remél Pikó András a közelgő választáson, miután ahogy írtuk: jelenleg bukásra áll a józsefvárosi polgármester. Az egészen elképesztő esetet a Telex szúrta ki, és az látszik belőle, hogy Pikó nem törődik a józsefvárosiakkal, csak a hatalmát félti.

Józsefvárosba is begyűrűzött a dollárbaloldal

Emlékezetes tavaly derült ki, hogy a baloldali összefogás külföldi milliárdosokkal szövetkezve próbálta kijátszani a kampányfinanszírozás rendszerét. A guruló dollárok néven elhíresült ügy szálai Józsefvárosba is elértek. Karácsony Gergely tanácsadója, Korányi Dávid az Action for Democracy-n keresztül Pikó András korábbi kampányfőnökének Udvarhelyi Tesszának a szervezetét, a politikai aktivizmussal foglalkozó Közélet Iskoláját is támogatta.

Korányival kapcsolatban egyébként az elmúlt időszakban több bizonyíték is előkerült, legutóbb arról, hogy szervezete külföldről pénzelte a lengyel balliberális oldalt. A közelmúltban egy videó is előkerült, amelyből kiderül, hogy már tavaly nyáron beígérte a lengyel ellenzék hátországának kampányfinanszírozását Varsóban. A magyar baloldal 2022-es kampánypénztárnoka mindezt ráadásul Karácsony Gergely különmegbízottjaként felszólalva vállalta. Mindemellett az sem kizárt, hogy a Korányi városdiplomáciának nevezett tevékenysége mögött, közpénz is lehet. Emellett az Action for Demokracy-val összeköthető az Action Network online adatbázisgyűjtó eszköz, amely a Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoporttal együtt Jámbor András Szikra mozgalma mellett is megjelenik.

(Híírnyolc)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató