2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

21 izraeli katona halt meg épületomlásban a Gázai övezetben

A Gázai övezetben 21 izraeli katona halt meg, amikor épületek omlottak össze. Az épületek egy hatalmas robbanás következtében omlottak össze. A Hamász fegyveresei gránátvetőből nyitottak tüzet egy tankra. Erről a The Times of Israel számolt be.

A hírek szerint az IDF katonaság a Hamász épületeinek lerombolását tervezte, és robbanóanyagot helyezett el, de az idő előtt felrobbant. A hatalmas robbanás következtében két épület összedőlt, a Hamász harcosok pedig rakétagránátot lőttek a tankra.

Ez lett a hadművelet leghalálosabb incidense.

"Az IDF vizsgálatot indított a katasztrófa ügyében. Le kell vonnunk a szükséges tanulságokat, és mindent meg kell tennünk harcosaink életének megőrzése érdekében. Hőseink nevében, az életünkért, a teljes győzelemig nem hagyjuk abba a harcot" - mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Korábban arról számoltak be, hogy Izrael közvetítőkön keresztül két hónapos tűzszünetet ajánlott a Hamásznak az összes túsz szabadon bocsátásáért cserébe.

Közben a The Times of Israel megírta, hogy izraeli túszok hozzátartozói megrohamozták a Knesszet pénzügyi bizottságának ülését, követelve a képviselőktől, hogy tegyenek intézkedéseket a Hamász fogságában lévő izraeliek kiszabadítása érdekében.

A parlamenti képviselők visszavonták őrségüket és meghallgatták a túszok családtagjainak követeléseit. Felajánlották többek között a hozzátartozók váltságdíját. Izrael úgy véli, hogy több mint 130 túsz van még a Gázai övezetben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató