2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Bajnai régi “harcostársa” szerint “fosztogatás és osztogatás” zajlott, és ezért lett drágább a Lánchíd

Azért valósult meg ötmilliárd forinttal drágábban, de kevesebb tartalommal a Lánchíd felújítása, mert a fővárosban „fosztogatás és osztogatás” zajlott – erről beszélt az ügy kulcsfigurája azokon a felvételeken, amelyek egy részét a Városháza-gate részleteinek napvilágra kerülése idején ismerhette meg a közvélemény. A Magyar Nemzet megszerezte valamennyi, közel tízórányi hanganyag leiratát, ezek egyikén pedig Bajnai Gordon „régi harcostársa” a Lánchíd ügyében félreérthetetlenül fogalmazott.

Korrupció – a Városháza-gate hangfelvételei szerint leginkább ezzel magyarázza az ügy kulcsfigurája, hogy a Karácsony Gergely-féle baloldali városvezetés színre lépése után miért drágult meg ötmilliárd forinttal a Lánchíd felújítása és miért csökkent az árért elvégzendő munka. Mint emlékezetes, a Városháza-gate 2021 őszén robbant ki, miután egy álarcos alak több üzleti megbeszélés felvételét is nyilvánosságra hozta.

A Városháza-gate kulcsfigurája és beszélgetőtársa 2021 júniusában a lehetséges baloldali pénzforrásokról váltott szót. Az üzletember úgy fogalmazott:

El vannak foglalva ezzel a Lánchíd meg Blaha Lujza tér, meg ezek körüli fosztogatással meg osztogatással stb., stb.”

A beszélgetőpartner meglepődve kérdezett vissza, hogy „ebből ki lehet venni pénzt?”

Erre Bajnai Gordon „régi harcostársa” a Lánchídra utalva úgy reagált:

Hát ötmilliárddal megdrágult, és kisebb a tartalma.

Megjegyzése után a Blaha Lujza téri felújításra tért ki:

Ugyanez a Blaha Lujza tér, egyharmaddal megdrágult és kisebb a tartalma.

Majd arra a kérdésre, hogy mindezt „ők intézik?”, konkrétan fogalmazott: Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes és „ez a bagázs egész nap szorgalmasan dolgoznak ezeken”.

Az üzletember szavait lényegében csak egyféleképpen lehet értelmezni: szerinte a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását szándékosan túlárazták azért, hogy a többletből visszaoszthassanak pénzeket.

A Városháza elkótyavetyéléséről tárgyaló üzletember – akit Bajnai Gordon a Városháza-gate során kiszivárgott felvételeken régi harcostársának nevezett – 2021-ben fájó pontossággal mutatott be, jövendölt meg néhány másik, azóta nagyrészt tisztázott eseményt.

Felidézhető a beszélgetések leiratából az a rész, amikor az ügy kulcsszereplője a baloldali kampány finanszírozásáról beszélt. Az üzletember úgy fogalmazott: „Ami nekik kell a kampányhoz, azt kívülről kapják.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató