2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Ezt a "nembináris" szardarabot indítják az írek az Eurovíziós Dalfesztiválon

Bambie Thug: Macroom nembináris sztárja, aki Írországot képviseli a svédországi Eurovízión...

Szerencsére Magyarország bojkottálja ezt a beteg eseményt. Most az írekről fogunk írni, akiknél ez a genetikai hulladék került a főszerepbe.

Az Irishexaminer-nek nyilatkozott Bambie Thug.

"Annyira idegesítő voltam gyerekként" - nevet Bambie Thug. "Mindig műsorokat adtam elő, átírtam a dalszövegeket, és mindenkinek eljátszottam a dalokat. A nővéreim beöltöztettek, és régi Windows szoftvereken készítettünk klipeket. Mindig is szerepeltem." - mondta a lapnak.

Most a Macroomból származó fiú azt tervezi, hogy január 26-án, pénteken a Late Late Eurosong különkiadásában adja elő élete előadását, miután kiválasztották a hat fellépő egyikének, akik potenciálisan az ír zászlót lobogtathatják a 68. Eurovíziós Dalversenyen Malmőben.

"Eddig hihetetlenül jó volt az Eurosong" - vallja Thug a londoni stúdióból. "Az egész dolog olyan gyorsan halad. A szeretet, amit azoktól kapok, akikkel online beszélek, nagyon bátorító. Tegnap még valaki a lábára is tetováltatta a nevemet. Az nagyon durva volt." 

Bambie Thug Macroom városában nőtt fel három testvérével. 

Mindenképpen reflektorfényt akartam. Érvényesülni akartam, barna ruhákat viseltem rózsaszín harisnyával" - mondja. "Azt hiszem, csak amikor elköltöztem, és eljöttem, akkor vettem igazán át az irányítást magam felett. Húszévesen költöztem Londonba, és akkor éreztem igazán, hogy önmagam lettem." Idén az volt az elhatározásom, hogy teljesen magam mögé állok, és a saját magam legerősebb szurkolója leszek" - vallja Thug. "Ez a kreatív világ csodálatos, de ugyanakkor kemény is. Vastag arcbőrrel kell rendelkezned."

Bambie "Doomsday Blue" című dalának van egy olyan éle, amit nem gyakran látunk ír Eurovíziós pályázatoktól - írja a lap. Egyes kritikusok "electro-rap"-ként írják le, míg más rajongók inkább a "goth pop"-ot részesítik előnyben.

"Amikor fiatalabb voltam, az olyan poplányok megszállottja voltam, mint Britney Spears. A Westlife-ot is imádtam. Valójában az első öt koncertemet a Westlife adta, de a kreativitásom nagyon sok dolog kombinációjából ered; minden fantasztikus dolog, animáció, filmek, sőt, még a boszorkányságom is nagy szerepet játszik benne. Látod, mohó vagyok. Mindent meg akarok csinálni, mindent elő akarok adni, annyit alkotni, amennyit csak tudok".

A gázai helyzetre való tekintettel az idei Eurovíziót övező viták egyike Izrael jelenléte. Több oldalról is érkeztek olyan felhívások, hogy Izraelt ki kellene tiltani a versenyből - írják.

Bambie egyértelműen áll a vitához. 

"Amikor Ukrajnával történtek a dolgok, Oroszországot nem engedték be" - mutat rá - "szóval nem hiszem, hogy csak egyikre kellene, hogy vonatkozzon a szabály..." 

Jelenleg azonban a Bambie Thug számára az a legfontosabb, hogy a lehető legjobbat nyújtsák ezen a versenyen.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató