2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

A Kutyapárt mégsem támogatja Juhász Pétert, mert a Momentum is támogatja

Kihátrált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter polgármesterjelölt mögül az V. kerületben, miután a Momentum visszaléptette a javára Kerpel-Fronius Gábort.

A párt a hétvégi küldöttgyűlésén szavazott erről, és Kovács Gergely, az MKKP elnöke a Telexnek azt mondta: „Mi a kampány elején azt kértük a Juhitól, hogy ha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot. A Momentum már visszalépett a javára, és mára úgy tűnik, lassan az egész ellenzék beáll mögé.”

Kovács szerint így az a legjobb, ha Juhász függetlenként folytatja, „hiszen nyilván nem várható el egy olyan ellenzéki jelölttől, akit sok ellenzéki párt támogat, hogy ne is mutatkozzon velük, hiszen együtt kell kampányolniuk a következő hónapokban”. Kovács azt mondta, nem számítottak arra, hogy ilyen hamar ennyire sikeres lesz a többi pártnál, de „idáig elvittük”, egyébként meg minden jót kíván Juhásznak.

Juhász a lapnak azt mondta, köszöni az MKKP eddigi munkáját. Mindig arra törekedett, hogy független jelöltként induljon, minél több párt támogatásával, és valóban lehetséges, hogy a Momentumon kívül még más ellenzéki pártok is beállnak mögé a következő hetekben – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató