2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Baranyi visít: szerinte a helyi ellenzék meg akarja buktatni

Ecseri felújítás leszavazva; ferencvárosi képviselők nem szavazták meg a költségvetést – posztolja hétről hétre a sikertelen előterjesztéseit Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere, akit elvileg a kerület ellenzéki többsége támogat.

Az utóbbi időben a képviselő-testületben az MSZP–DK-szövetség, illetve egy-két képviselő több kérdésben is a polgármesterrel szemben szavazott. Baranyi szerint egyszerű a magyarázat: meg szeretnék buktatni.

Az élesedő hatalmi harcok okozhatnak még fejfájást az újrainduló Baranyinak, különösen, hogy az MSZP és a DK még nem állt be mögé.

Az utóbbi időben két fontos kérdésről is látványos vita alakult ki Ferencvárosban: a kerületnek jelenleg nincs 2024-re elfogadott költségvetése; az egyik legfontosabb felújítási projekt pedig hosszú hónapokat, sőt akár egy évet is csúszhat. A Baranyi Krisztinát elvben támogató képviselők egy része drágálta az Ecseri felújítását, a költségvetésben pedig pontatlanságokat találtak. Az, hogy az idei büdzsét továbbra sem sikerült elfogadni, már érezhető problémát is okoz: a ferencvárosi bölcsődei, óvodai és szociális dolgozók egyelőre nem jutnak hozzá a fizetésükhöz járó önkormányzati bérpótlékhoz - írja a Telex.

Megkeresték a Baranyi Krisztinát és a kerület képviselőit is. Ferencváros polgármestere azt írta, hogy az évtizedek óta felújításra váró terület terepmunkáit már januárban elkezdhették volna. Felidézte, hogy a képviselők részt vettek az előkészítési folyamat egészében, szerinte a becsléshez képest magasabb költségek kockázatával ők is tisztában voltak. „Túl- és alulbecslések az önkormányzatok beruházásaiban mindenhol – így nálunk is – előfordultak már” – írta. Baranyi szerint hiába állítják a képviselők, nem a költségek emelkedése áll az elutasítás háttérében, hanem politikai és hatalmi megfontolások.

„A közelgő választásokat is figyelembe véve nem lehet másra gondolni, mint hogy szeretnének megbuktatni”

– írta válaszában. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató