2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Kisteleki: a Fradi kizárása rendben volt, nincs lelkiismeret-furdalásom

A Magyar Nemzet készített interjút a korábbi futballvezérrel.

 Kisteleki István jelenleg 71 évesen a BVSC szakosztály-igazgatója, aki volt játékos, vezetőedző, klubvezető, ligaelnök és az MLSZ elnöke is.

Szóba került a Ferencváros gyalázatos kizárása is.

Kisteleki így felelt:

– Nem szeretem ezt a témát, mert én ma is úgy látom, hogy az a történet rendben volt. A Fradi nem tudta teljesíteni a licence feltételeit, és nincsen lelkiismeret-furdalásom. Elkezdtük a rendcsinálást, és nem volt más választásunk. Nem tehettünk kivételt a Ferencvárossal, mert azzal precedenst teremtettünk volna, és tisztességes döntést hoztunk nem a Fradi ellen, hanem a magyar labdarúgás érdekében.

...

Az interjú utolsó kérdése is érdekes:

Miért mondott le?

– Akkor, 2009 végén már tudni lehetett, hogy politikai fordulat előtt állunk, és ismét Orbán Viktor lesz a miniszterelnök. Találkozót kértem tőle, hogy tisztázzuk, a leendő új kormánynak milyen elképzelései vannak a sportról és azon belül a futballról. Nagyon korrekt beszélgetés zajlott le közöttünk, én elmondtam az érveimet és elképzeléseimet, ő elmondta a sajátjait, nem sokban egyeztünk, majd feltettem a kérdést, hogy továbbra is engem látna-e szívesen elnökként vagy mást, ő pedig azt felelte, hogy mást. Tudtam, hogy Csányi Sándorra gondol, és csak azt kérdeztem, hogy mikor mondjak le. Nem akartam harcolni, mert az MLSZ nem rólam, hanem a magyar futballról szól. Gondolja el, milyen lett volna a hátralévő egy évem ellenszélben! Csak ártottam volna, ezért kezet fogtunk, és könnyű szívvel mondtam le, mert már megtettem azt, amit édesanyám kért, öt olyat is tettem elnökként, ami az én nevemhez kötődik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató