2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

London szankciókat vezetne be Navalnij halála miatt

Nagy-Britannia fontolóra veszi, hogy egyéni szankciókat léptet életbe Alekszej Navalnij halála miatt - mondta David Cameron brit külügyminiszter szombaton a Sky Newsnak.

"Megvizsgáljuk, hogy vannak-e felelős személyek, és hogy vannak-e olyan egyéni intézkedések és lépések, amelyeket megtehetünk. Ezeket nem jelentjük be előre, ezért ennél többet nem mondhatok. Azonban ezt mérlegelni fogjuk"

- mondta a müncheni biztonsági konferencia margóján.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő korábban azt mondta, hogy Moszkva elítélendőnek és elfogadhatatlannak tartja a nyugati politikusok Navalnij halálával kapcsolatos kijelentéseit, egyelőre nincsenek végleges információk, sem az orvosok és törvényszéki szakértők nyilatkozatai.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője úgy véli, hogy a NATO vezetőinek azonnali reakciója a Navalnij büntetőtelepen történt haláláról szóló következtetésekre, amelyeket még az igazságügyi szakértők megállapításai előtt jelentettek be, önleleplező. Az orosz külügyminisztérium megjegyezte, hogy a Navalnij halálával kapcsolatos külföldi reakciókat "előre előkészítették" - alig 15 perccel a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat jelentése után "másoló vádak özöne" kezdett el ömleni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató