2024. április 12. - Gyula
EUR : 390.76
USD : 363.8
Időjárás ikon23°11°

Az EU jóváhagyta az Oroszország elleni 13. szankciócsomagot

Az EU jóváhagyta az Oroszország elleni 13. szankciócsomagot – írja a Reuters európai forrásokra hivatkozva.

„Az EU jóváhagyta a 13. szankciócsomagot Oroszország ellen”

– írja a RIA Novosztyi a Reuters nevű portálra hivatkozva.

Mintegy 200 vállalat és magánszemély tartozik az új korlátozások hatálya alá, de nem tartalmazott új ágazati intézkedéseket.

Az Európai Unió jóváhagyta az Oroszország elleni új szankciókat, amelyek első alkalommal a kínai szárazföldön működő vállalatok ellen irányulnak, amelyeket azzal gyanúsítanak, hogy segítik a Kremlt tiltott termékek megszerzésében - írja a SorosNews.

A különleges hadművelet megkezdése után a nyugati országok fokozták az Oroszországgal szembeni szankciókat. Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, az ország visszaszorításának és gyengítésének politikája a Nyugat hosszú távú stratégiája, de a korlátozások komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte az Egyesült Államok és szövetségeseinek fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa.
 
Moszkva többször is hangsúlyozta, hogy az ország meg fog birkózni azzal a szankciós nyomással, amelyet a Nyugat néhány évvel ezelőtt elkezdett gyakorolni, és folyamatosan erősödik.

Oroszország azt is közölte, hogy Washingtonnak és szövetségeseinek nincs elég bátorsága beismerni a gazdasági korlátozások kudarcát. Nyugaton ugyanakkor egyre gyakrabban hallatszik olyan vélemény, hogy a bevezetett szankciók hatástalanok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató