2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Kocsis Máté: Jámbor András és Pikó András aktivistája verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát

„Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát” – írta közösségi oldalán a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője.

Lapunk az elsők között számolt be róla, hogy egy magyar antifa törte be február 15-én a Józsefvárosban az egyik Fidesz-iroda ajtaját egy vasrúddal. A BRFK szűkszavú közleménye szerint a 27 éves Ny. Tamás részben beismerte tettét. Úgy tudjuk, magyarázatot nem adott arra, hogy miért törte be a pártiroda ajtaját.

Kocsis Máté bejegyzésében rámutatott: Ny. Tamás 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt. A fideszes politikus emlékeztetett:  már a múlt heti erőszakos támadás után is tudni lehetett, hogy Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája, ezért is volt képmutató a polgármester eljárása és kommunikációja.

Pikó akkor annyit közölt:

A jogos indulat sem jogosít fel erőszakra. Az elmúlt napok történései miatt sokan éreznek tehetetlen dühöt. A gyerekeket ért erőszak és annak leplezése bűn. Az emiatti indulat érthető, de még a jogos indulat sem jogosít fel az erőszakra.

Mondja mindezt úgy a polgármester, mintha az irodában dolgozó alkalmazottaknak, családanyáknak, idős segítőknek bármi köze lenne az elmúlt napok eseményeihez – jegyezte meg Kocsis Máté. Ugyanakkor hozzátette: a polgármestert nem vádolja azzal, hogy a támadást akarta, szervezte, arról előzőleg tudott, ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze tovább hergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben.

A polgármestert csak azzal a teszetoszasággal vádolom, amellyel a kerületet is vezeti.

Lusta, nemtörődöm ember, aki nem képes rendet tartani sem a kerületben, sem a saját aktivistái között, viszont ha baj van, kommunikációs blöffökbe menekül. Sok a duma és kevés a tett, polgármester úr, mint mindig!

– jelentette ki a frakcióvezető. Megjegyezte: nem véletlenül csalódottak a józsefvárosi emberek az elmúlt évek teljesítménye miatt.

Jámbor Andrást azonban vádolja azzal, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki.
Kocsis Máté rámutatott: a támadást egy baloldali aktivista követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. A nemzetközi szélsőbaloldali szervezet követte el tavaly Magyarországon a véres utcai támadásokat, amelyekről Jámborék Mérce nevű neomarxista lapja elismerően írt – emlékeztetett.

Jámbor volt az is, aki az antifák véres utcai támadásai után behozta egy szélsőbaloldali aktivistáját a parlamentbe, beültette a páholyba, és azt kérte, kérjenek tőle bocsánatot a meghurcoltatásért. A sors fintora, hogy ugyanennek az embernek a lakásán később 70 ezer gyermekpornográf képet találtak, igaz, nem az övé volt, hanem az élettársáé, aki viszont szintén antifa volt, míg fel nem akaszotta magát.

A lakóhelyem kapuján és postaládájában olykor elhelyezett, saját és gyermekeim testi épségét fenyegető üzenetek is az antifa terrorszervezet tagjainak műve

– sorolta Kocsis Máté.

Felidézte egy, a hozzá eljuttatott magyar antifák között zajló üzenetváltást, miszerint addig kell folytatni a megfélemlítését, amíg el nem tűnik a politikából.

Szóval eddig és ne tovább, antifák! Nem félünk, és nem toleráljuk az erőszakot, amit behoztatok a magyar közéletbe. A mai állam nem tűri a vérontást, én pedig nem tűröm a sunyiságotokat, fenyegetéseiteket!  

Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!

– szögezte le a frakcióvezető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató