2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Vasárnap összellenzéki tüntetés lesz

A közvetlen elnökválasztás ügye miatt hívnak tüntetésre mindenkit.

A múlt heti influenszer-tüntetés farvizén felkapaszkodva, most az ellenzéki pártok szeretnének közös erődemonstrációt tartani. Az ATV értesülése szerint a tüntetés február 25-én, vasárnap lesz majd a Kossuth téren. Az ellenzék most a közvetlen elnökválasztás ügye miatt hív tüntetésre mindenkit, pedig amikor ők voltak hatalmon, akkor ezt egyáltalán nem érezték fontos kérdésnek.

Az eseményen az ellenzék vezető politikusai szólalnak majd fel.

A tüntetésen a Demokratikus Koalíció képviseletében Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Momentum részéről Bedő Dávid országgyűlési képviselő, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes társelnök, a Párbeszéd – ZÖLDEK oldaláról pedig Szabó Tímea társelnök szólal majd fel. A Fővárost Karácsony Gergely főpolgármester képviseli majd.

Az ellenzéki pártok úgy vélik, hogy Orbán Viktor és a Fideszes parlamenti képviselők helyett a magyar embereknek kellene dönteniük a következő államfő személyéről, méghozzá közvetlen választás útján.

A közvetlen elnökválasztással kapcsolatban a Fidesz politikusai is reagáltak: érdekes módon a baloldali kormányok idején ez a kérdés nem merült fel. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató