2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Putyin megnyitotta a Jövő Játékokat: ajándék Oroszországtól a Világnak

A Jövő Játékok szerdán nyíltak meg az oroszországi Kazanyban. A legelső nemzetközi phygital (fizikai és digitális) esemény a hagyományos és az e-sportokat ötvözi. 

A megnyitón részt vett Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint számos külföldi vezető és magas rangú tisztviselő. Az elnök az ünnepségen mondott beszédében a játékokat Oroszország “ajándékának nevezte a nemzetközi sportcsalád számára”.

“A jövő játékai mentesek a politikai konjunktúrától, mindenféle diszkriminációtól és kettős mércétől. Biztos vagyok benne, hogy a játékok helyszínein valódi sport fog uralkodni”

– jelentette ki Putyin.

Oroszország továbbra is a világ élvonalába tartozik a sportban – jegyezte meg az elnök, hozzátéve, hogy “természetes, hogy maga a klasszikus és az e-sportok összekapcsolásának ötlete” az országban született. A jövő játékai előtt egy kevésbé ismert fizikai versenyekből álló sorozat, a Phygital Games zajlott, amelynek során különböző sportágakban versenyeztek a játékosok, a győztesek pedig kvalifikálták magukat a mostani eseményre.

A játékok két hétig tartanak, és több mint 100 országból több mint 2000 résztvevőt vonultatnak fel – közölte Dmitrij Csernyisenko orosz miniszterelnök-helyettes, az esemény egyik vezetője.

“A világ országainak valamivel kevesebb, mint egyharmada vált a phygital mozgalom résztvevőjévé; Oroszországban az ország szinte valamennyi régiójában phygital sportági szövetség jött létre” – jelentette ki Csernyisenko, hozzátéve, hogy a játékok által kiváltott nagy érdeklődés azt mutatja, hogy Moszkva “jól kitalálta az új formátumot, és örömmel ajándékozza” azt az egész világnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató