2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Karácsony elárulta, mi lesz a kormány fejfájára írva

„Budapest azért köztársaság, hogy egyszer az egész ország az legyen” – mondta a főpolgármester az ellenzéki pártok vasárnapi tüntetésén.

„Reménytelen helyzetben lévő kétségbeesett emberek próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” – Karácsony Gergely szerint ez lesz a kormány fejfájára írva. A főpolgármester erről a vasárnap délutáni ellenzéki tüntetésen beszélt, amelyet alapvetően a közvetlen államfőválasztást követelve hirdetettek meg, mégis a legtöbb szó a bicskei gyermekotthonról, a kegyelembotrányról és a Fideszről esett.

A tüntetés egyik felszólalójaként Karácsony azt is mondta, hogy Budapest ebből az erkölcsét vesztett rendszerből kiiratkozik, hiszen ez a város igenis foglalkozik a reményüket vesztett emberek kétségbeesett próbálkozásaival is, mondta. Majd hozzátette:

Budapest azért köztársaság, hogy egyszer az egész ország az legyen".

A főpolgármester szerint a kegyelembotrány nem a rendszer hibája, hanem a rendszer maga. Karácsony úgy fogalmazott, hogy ebben az országban kegyelmet kapnak a haverok, oligarchák, a "vejedelem", sőt, ha rajtuk múlna, akkor még Putyin is kegyelmet kapna.

Szerinte "Orbánék a nihilizmust meghosszabbították Bicskéig, a morálnak már rég vége". A főpolgármester azt is mondta, érti a tömegek dühét, hogy miért vannak most kevesebben, mint akár múlt pénteken, de ennek ellenére szerinte szükség van a pártokra. Van mit tenni, most kell mit tenni, most is el kell mennünk szavazni - mondta.


A mai bóhóckodásuk a Kossuth téren harmatgyenge volt, erről kiemelt cikkünkben lehet egy galériát megtekinteni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató