2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Valter Attila ötödik lett a sivatagi biciklis körversenyen

Valter Attila az Egyesült Arab Emírségekben rendezett kerékpáros körversenyen, az UAE Touron a zárószakaszon az ötödik lett, és ezzel az összetettben is az ötödik helyre lépett előre.

Valter számára nem indult jól a többnyire sivatagi tájon zajló UAE Tour, rögtön az első szakaszon belekerült egy tömegbukásba. A nagy sebesség ellenére nem lettek komoly sérülései, így folytatni tudta a versenyzést, nem is akárhogy. A másnapi időfutamon a 22. lett, majd egy hegyi befutóval végződő etapon a 6. helyen tekert be, amivel akkor az összetett 10.-je volt.

A következő három szakasz sík terepen vezetett, itt sokat nem lehetett nyerni, de a zárás már újra Valternek kedvezett.Az UAE Tour hagyományosan egy hosszú emelkedővel, a Dzsebel Hafit hegyre vezető kaptatóval zárul, és rendszerint az összetett is itt dől el. Valter itt is jól teljesített, többször támadásba lendült, végül a győztes Lennert van Eetvelt mögött érkezett 22 másodperccel egy ötfős csoportban, és az ötödik lett. A jó szakaszteljesítményének köszönhetően az összetettben is feljebb jött, ötödik lett 34 másodperces hátránnyal Van Eetvelt mögött.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató