2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik

Több forrás is úgy értesült, hogy Magyar Péter pártalapításon dolgozik.

Ő maga az eddig megjelent interjúkban leginkább arról beszélt, mit gondol a meglévő ellenzékről. A Telexnek például így fogalmazott: „Bizonyos pártok kerestek vagy üzentek, és én ezeket nagyjából elhárítottam”. És azt is mondta: „Nekem nincs feladatom az ellenzékkel.”

Erről megkérdezték a parlamenti frakcióval rendelkező pártokat. Közülük eddig a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd közölte, hogy semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt köztük és Magyar között. A Demokratikus Koalíció is jelezte, hogy nem keresték Magyart.

A Mi Hazánkról pedig kiderült, hogy a leglelkesebb Magyar-rajongók. Ők ezt írták: „Már az első pillanatban történt egy kísérlet a kapcsolatfelvételre, és örülnénk, ha sikerülne is a kapcsolatfelvétel. Rajtunk nem múlik.” 

A Jobbik sajtóosztálya emlékeztetett, hogy „mint az köztudott, Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke többször találkozott Magyar Péterrel. Ezt a közösségi média felületeiken is kommunikálták”. Ez utóbbi azért is érdekes, mert több forrás úgy értesült, Simicska Lajos is próbálkozott felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt hetekben.

Magyar ezzel kapcsolatban cáfolt. „Simicska Lajos nem keresett, vele soha nem beszéltem” – írta. Azt azonban nem cáfolta, hogy új párt felépítésén dolgozik.

A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet. Van, aki szerint már meglévő, bejegyzett kispártot keres magának, hogy az alapja lehessen egy új politikai tömörülésnek. A hétvégén sor is került egy találkozóra ezzel kapcsolatban, és egyeseket már a belépésre buzdít Magyar.

Értesülések szerint már az EP-választásokon is indulna.

„Mindenképp szükség van egy olyan friss erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit és képes a semmiből, egy új, más világot teremteni Magyarországon.

Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. »Most, vagy soha!«” – írta ezzel kapcsolatban. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató