2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Vlagyimir Putyin: A NATO csapásra készül orosz területek ellen

Vlagyimir Putyin évértékelő beszédét alig két héttel az orosz elnökválasztás előtt tartotta és mindössze egy nappal a nemrégiben váratlanul elhunyt orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij temetése előtt. Évek óta először nyugati újságírókat is meghívtak, de kérdezni nem lehet. Az elnöki beszédet hatamas kivetőkön az utcákon is látni, illet több mint egy tucat város mozikaiban ingyen vetítik.

Először az ukrajnai helyzetet értékelte az orosz elnök, és egy perces néma tisztelgést kért a harcoló katonákért. Megjegyezte, hogy az orosz erők előrenyomulnak a fronton és sikereket érnek el. Elmondta, vállalkozások és emberek küldtek az elmúlt két évben milliárdokat érő támogatásokat a fronton harcolóknak és azért, hogy segítsék a küzdelmet. Az elnök megjegyezte, a nép mindenben mögötte áll és elsöprő a különleges katonai művelet támogatottsága.Szokásához híven bírálta a Nyugatot, amely belőlük is egy dekadens államot akart faragni, de ebbe beletört a bicskájuk. Megjegyezte, nem sikerült megingatni az oroszok évszázados egységét és „egyébként is Oroszország a demokrácia bástyája."Éppen ezért soha nem fogja megengedni senkinek, hogy beavatkozzon a belügyekbe. 

„A NATO arra készül, hogy csapást mérjen orosz területek ellen”

Putyin üzent azoknak a nyugati államoknak is, amelyek fontolgatják, hogy harcoló csapatokat küldenek Ukrajnába.

Mint fogalmazott, a NATO csapást készül mérni az orosz területekre, de

nekünk is vannak olyan fegyvereink, amelyekkel csapást mérhetünk az ő területükre is.

Szerinte a nyugati politika nukleáris fegyverek használatával és a civilizáció elpusztításával járó konfliktushoz vezet. „Nem értik ezt?” – tette fel a kérdést.

Az általános nyugati russzofóbiáról megjegyezte, meg kell érteni a Nyugaton élőknek, hogy egy szuverén, erős Oroszország nélkül nem lesz stabil világrend. A nyugati retorika nukleáris fegyverek bevetésével fenyeget, de világosan kell látni, egy ilyen csapás elpusztítaná a civilizációnkat.Vlagyimir Putyin Amerika kapcsán hangsúlyozta, mióta az USA beszállt az ukrajnai háborúba, a két állam viszonya megromlott. Moszkva még 2018-ban javasolt egy kétoldalú nukleáris megállapodást, azonban ezt végül az amerikaiak megtorpedózták.

Az amerikaik legfőbb jellemzője Putyin szerint, hogy akkor érdekeltek a megegyezésben, ha abból valami hasznuk származik.A novemberi elnökválasztás főszereplői is azt akarják sugallni a választóiknak, hogy az USA még mindig a világ urai.  

Azzal vádolta meg Washingtont, hogy minden áron le akarják győzni Oroszországot és "bele akarnak minket rángatni egy újabb fegyverkezési versenybe." 

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató