2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Nógrádi György: Oroszország nem fogja megtámadni Európát

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az orosz sajtónak nyilatkozott arról, mekkora az esélye annak ,hogy Oroszország megtámadja Európát. Mint mondta, Oroszország nem fogja megtámadni Európát, mert ez egy értelmetlen lépés lenne, ami világháborúhoz vezetne. Ezt pedig szavai szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök sem akarja.

Oroszország nem fogja megtámadni Európát, mert értelmetlen és a harmadik világháborúhoz vezetne, olyan emberek, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök, nem akarják ezt

 – mondta a RIA Novosztyinak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. 

Nógrádi szerint Emmanuel Macron francia elnök szavai a nyugati csapatok esetleges Ukrajnába küldéséről teljesen abszurdak. 

A szakértő emlékeztetett arra, hogy néhány órán belül több európai vezető, köztük az Egyesült Királyság védelmi minisztere, akit sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy Oroszország barátja, azt mondta, hogy szó sincs háborús fenyegetésről, mert Oroszország nem fogja megtámadni Európát.

Nógrádi György úgy véli, hogy a nyugati propaganda nagy része Putyin beszédéből a Nyugatnak kedvező negatívumokat fogja kiemelni, mert 2024-ben európai parlamenti voksolás következik az unióban, és elnökválasztás is lesz az Egyesült Államokban.

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató