2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Lázár-Toroczkai csúcs volt ma

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Mi Hazánk frakcióirodájába látogatott, hogy Toroczkai Lászlóval tárgyaljon a készpénzhasználatról.

Toroczkai azt írta az X-en, hogy átbeszélték a Mi Hazánk alkotmánymódosítási kezdeményezését is, amivel a párt rögzítené a készpénzhasználathoz fűződő szabadságjogot az Alaptörvényben.

A Mi Hazánk emellett egy törvénycsomagot is kezdeményez. Előírnák, hogy a bankoknak kötelező legyen a kistelepüléseken is ATM-eket üzemeltetni, valamint korlátozás nélkül ingyenessé tennék a készpénzfelvételt.

Orbán Viktor február 26-án azt mondta a parlamentben, hogy a kormány nem akadályozza a készpénzhasználathoz fűződő jog alkotmányba emelését. Arról beszélt, hogy várják a Mi Hazánk kezdeményezését.

Mint Lázár János fogalmaz,

"sokan úgy vélik, hogy a készpénzhasználat visszaszorítását célzó intézkedések indokolatlanul és aránytalanul korlátozzák a polgárok szabadságát.

Ezen az állásponton van a Mi Hazánk Mozgalom is, amelynek elnöke az országgyűlésben sürgetett fellépést a készpénzhasználat hátrányos megkülönböztetése ellen. Miniszterelnök úr megbízásából ma Toroczkai Lászlóval tárgyaltam, hogy részletesen megismerjem az általa vezetett ellenzéki párt álláspontját".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató