2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Segíthetett az újbudai pedofilnak menekülni Gyurcsány polgármestere

Mindent elkövethetett a Gyurcsány-párti László Imre és az újbudai baloldali vezetés, hogy eltussolja az óvodai pedofilügyet. Mindezt a feltételezések szerint azért, mert a kisfiúkat zaklató pedofil férfi anyja vezető beosztásban van a polgármester mellett. Gyurcsány egyik kedvenc polgármesterének már a botrány kirobbanása után le kellett volna mondania, és eltűnnie a közéletből, de még mindig a helyén van.

Pedofilbotrány robbant ki a Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb szövetségese, a 77 éves, a kommunizmusban a mindenki által megvetett sorozóorvosi beosztásban dolgozó László Imre által vezetett Újbudán. Egy férfi egy óvodában fajtalankodott egy kisgyerekkel. A kerület Gyurcsány-párti vezetése mindent elkövetett, hogy a pedofilbotrányt eltussolja, a gyanú szerint azért, mert a pedofil férfi anyja vezető beosztásban van a polgármester mellett, ő a humánszolgáltatási igazgatóság vezetője.

Kiskorú veszélyeztetése, közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanúja miatt tettek feljelentést az újbudai pedofil ügyében.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, miután legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki a gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval.

Ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe.

A férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. A pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel. Emellett a bírósági végzésben az is szerepel: adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el. Utóbbival egyelőre még nem gyanúsították meg.

Tényi emlékeztetett: az alaptörvény is rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez, védelemhez és gondoskodáshoz. A kiskorú sérelmére elkövetett, a gyermek érdekét sértő és a család elleni bűncselekmények miatt indított büntetőeljárást soron kívül kell lefolytatni

– mutatott rá a bejelentő.

Király Nóra, Újbuda korábbi alpolgármestere a botrányos üggyel kapcsolatban a HírTV Napi aktuális című műsorában elmondta, a szülők teljes bizonytalanságban vannak, azt sem tudják, hogy kinek a gyermeke áldozat az ügyben.

Nem lehet tudni, hogy az elmúlt hat évben, amióta ott dolgozott a pedagógiai asszisztens, hány gyermekkel történhetett hasonló

- tette hozzá.

Emlékeztetett, a szülők kérték, hogy mentsék fel az óvoda vezetőit, hiszen felháborító, hogy nem tettek semmit.

Arra a felvetésre, hogy a kerületben a négy alpolgármester közül ketten vállaltan homoszexuálisok, és az önkormányzatban tulajdonképpen igazodási pont az, hogy az LMBTQ-közösséghez tartozik-e valaki, Király Nóra elmondta: 

Valóban a négyből kettő vállaltan homoszexuális. (...) Ez természetesen nem probléma, de akkor viszont az, amikor ezt hirdetik, propagálják, és ezt mintává teszik az ott dolgozóknak, az intézményvezetőknek és gyakorlatilag az egész kerületnek. Éppen ezért próbálhatták megmenteni a homoszexuális pedofil bűnözőt. 

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató