2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Házkutatást tart a rendőrség az újbudai, DK-s vezetésű önkormányzatnál a pedofilügy miatt

Adathordozókat és számítógépeket is lefoglaltak. A szexuális kényszerítés gyanújával őrizetbe vett férfi azóta elmegyógyintézetbe került, letartóztatták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának, Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya ezekben a pillanatokban tart házkutatást Újbuda Önkormányzatánál

– közölte az önkormányzat csütörtökön koradélután.

Azt írták, hogy a „nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló eljáráshoz köthetőek”.

Hozzátették, hogy a rendőrség számítógépeket és adathordozókat is lefoglalt tőlük. „Újbuda önkormányzata természetesen mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal, és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást” – írták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség szexuális kényszerítés miatt őrizetbe vette az óvoda egyik pedagógiai asszisztensét, Gy. Pétert. A férfinak az önkormányzat meg is szüntette a munkaviszonyát, Újbuda DK-s polgármestere pedig belső vizsgálatot rendelt el, amint értesült az ügyről. Az ügyben egy névtelen feljelentés alapján indított nyomozást a XI. kerületi Rendőr-főkapitányság.

Édesanyját egyébként ki is tüntette a DK-s László Imre. Közben kiderült, hogy a pedofíliával gyanúsított férfi cégével áll szerződésben az újbudai önkormányzat.

A XI. kerületi dk-s önkormányzat közleményben tudatta, hogy belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, de azt is jelezték, hogy korábban nem érkezett hozzájuk panasz a pedagógussal kapcsolatban.

Ennek ellentmondó értesülésekhez jutott a Magyar Nemzet, mondván, igenis volt panasz a férfira,

egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek, de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

A sajtóértesülések szerint az őrizetbe vett férfit gyanúsítottként hallgatták ki, valamint letartóztatták, elmegyógyintézetben van. Időközben az óvoda vezetőjét is felfüggesztették.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató